My Week With Marilyn (2011)

1:47

Ez a bejegyzés már február 20. óta itt porosodik, de úgy érzem, most elég aktuális Marilyn Monroe egy hetéről írni.


Az Egy hét Marilynnelt (My Week With Marilyn) azt hiszem, még a bemutató másnapján mentünk el megnézni az egyik barátnőmmel (én ugye “hivatalból” is érdekelt voltam, hiszen Emma Watson is játszik benne – igaz, hogy csak kisebb szerepe van, de akkor is), és kellemesen csalódtam, mert valami teljesen másra számítottam.

(100+) my week with marilyn | Tumblr 

Szóval, a film (mint ahogy cím is sugallja), Marilyn Monroe egy hetét mutatja be a Herceg és a táncoslány (The Prince and the Showgirl) forgatásán Angliában. A történetet Sir Laurence Olivier (Kenneth Branagh) egyik fiatal asszisztense, Colin Clark (Eddie Redmayne) meséli el, aki szülei kapcsolatainak köszönhetően kerül a film forgatására, ahol megismerkedik az ünnepelt sztárral, a frissen házasodott Marilyn Monroeval (Michelle Williams). Marilyn és Colin között furcsa kapcsolat alakul ki, és ahogy a nő is bevallja, Colin mellett fiatalabbnak érzi magát. A film másfél órája alatt megismerhetjük Marilynt is, a rá nehezedő nyomást, félelmeit, nehézségeit, és természetesen a "szexszimbólumot" is.

 

Nekem nagyon tetszett a film, Michelle Williams szerintem remek Marilyn volt, a történet is nagyon jó, mindenképpen nézzétek meg, ha van egy kis időtök! Főleg azok, akik eddig úgy gondoltam Miss Monroe-ra, mint egy hollywoodi bábfigurára (oké, én eddig ebbe a csoportba tartoztam) – mert ha tényleg olyan volt, mint amilyennek Colin Clark is leírta a könyvében (amiből a film is készült), nagyon sok mindenre kapunk választ Marilynnel kapcsolatban és teljesen más megvilágításba helyez sok mindent.Ha megnézitek, nagy valószínűséggel találkozni fogunk az Eddie Redmayne rajongói klubban, már vártalak titeket! :)

You Might Also Like

0 megjegyzés

Üzemeltető: Blogger.